Football Talk

Ατλέτικο Παραναένσε Vs Μπραγκαντίνο: Ώρα τελικού στο Κόπα Σουνταμερικάνα με «άρωμα» Ελλάδας

Ατλέτικο Παραναένσε Vs Μπραγκαντίνο: Ώρα τελικού στο Κόπα Σουνταμερικάνα με «άρωμα» Ελλάδας
Ατλέτικο Παραναένσε και Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο θα παλέψουν στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τη νικήτρια ομάδα να εξασφαλίζει θέση στους ομίλους του Λιμπερταδόρες 2022.
Σχετικά Άρθρα

Θα επικρατήσει ο ενθουσιασμός της «πρωτάρας» Μπραγκαντίνο ή το know how της Ατλέτικο Παραναένσε στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα; Η απάντηση θα δοθεί στο «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης όπου θα γίνει η σέντρα του τελικού, με τις 2 ομάδες να ονειρεύονται την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Μπραγκαντίνο ανήκει από το 2019 στον όμιλο της Red Bull, μαζί με τη Λειψία, τη Σάλτσμπουργκ και τη Νιου Γιόρκ Red Bull. Αν σκεφτούμε πως τη σεζόν 2018/19 η Μπραγκαντίνο αγωνιζόταν στη Β’ κατηγορία, μπορούμε να αντιληφθούμε την πρόοδο που έκανε η ομάδα την τελευταία διετία. Στην παρθενική της συμμετοχή στο Κόπα Σουνταμερικάνα κατάφερε να φτάσει στον τελικό, με τους οπαδούς της ομάδας να ζουν την ιστορικότερη στιγμή του συλλόγου.

Από την άλλη, η Ατλέτικο Παραναένσε είχε κατακτήσει τη διοργάνωση το 2018, μετά από διπλούς τελικούς με την Τζούνιορ από την Κολομβία. Συνδετικοί κρίκοι με την τροπαιούχο ομάδα του 2018 είναι 4 παίκτες: ο τερματοφύλακας Σάντος, ο αμυντικός Τιάγκο Ελένο, ο μεσοεπιθετικός Νικάο και ο αριστερός μπακ Μάρσιο Ασεβέδο. Μάλιστα η Παραναένσε θα διεκδικήσει και δεύτερο τρόπαιο, καθώς θα αντιμετωπίσει στον τελικό του κυπέλλου την Ατλέτικο Μινέιρο σε διπλά ματς μέσα στο Δεκέμβριο.

Το «αστέρι» της Μπραγκαντίνο, τα βλέμματα της Μπαρτσελόνα και το «άρωμα» Ελλάδας

Πηγή κινδύνων για κάθε αντίπαλο αποτελεί ο δεξιός εξτρέμ της Μπραγκαντίνο Αρτούρ. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος έχει σκοράρει 16 φορές και έχει μοιράσει 13 ασίστ σε 38 αγώνες για τη Σέριε Α και το Κόπα Σουνταμερικάνα μέσα στη σεζόν 2020/21. Οι εμφανίσεις του έχουν τραβήξει την προσοχή της Μπαρτσελόνα, με τους μπλαουγκράνα να παρακολουθούν το «αστέρι» της Μπραγκαντίνο και να βρίσκονται σε εγρήγορση…

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο τελικός του Κόπα Σουνταμερικάνα θα έχει δύο παλιούς γνώριμους από το ελληνικό πρωτάθλημα! Ο λόγος για τον Λούκας Εβαντζελίστα της Μπραγκαντίνο και τον Μάρσιο Ασεβέδο της Ατλέτικο Παραναένσε. Ο Εβαντζελίστα αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό ως δανεικός από την Ουντινέζε τη σεζόν 2016/17. Μετά από την περιπλάνησή του σε Εστορίλ, Ναντ και Γκιμαράες, βρίσκεται στη Μπραγκαντίνο αγωνιζόμενος ως κεντρικός μέσος.
Evangelista.jpg

Ακόμα ένας παίκτης που έχει περάσει από τα λημέρια μας και αγωνίζεται στην Ατλέτικο Παραναένσε, είναι ο Μάρσιο Ασεβέδο. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ το 2018 ως δανεικός από τη Σαχτάρ και στη συνέχεια τον απέκτησε η Ατλέτικο Παραναένσε από τους Ουκρανούς. Συνεπώς θα έχουμε διπλή εκπροσώπηση της Super League στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Azevedo.jpg

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0